About

“Bravery shows up in everyday life when people have the courage to live their truth, their vision and their dreams.” – Oprah Winfrey

Durf jij als introverte vrouwelijke ondernemer daadwerkelijk te staan voor wie jij bent? Of laat je je leiden door de meningen van anderen, door je eigen twijfels, moeten zowel jij als de omstandigheden perfect zijn  en probeer je iemand anders te zijn? 

Een paar jaar geleden zei ik volmondig ja op deze vragen.

Heb ik altijd grote dromen gehad? Jazeker. Ik kan me herinneren dat ik zelfs als kind al een enorm verlangen had om tot mijn recht te komen. Om iets te creëren wat groter is dan mijzelf, waarmee ik heel veel mensen kan inspireren en om een verschil te maken in de wereld. Maar naarmate ik opgroeide gebeurden er allerlei dingen waardoor ik mezelf kleiner ging maken en die dromen naar de achtergrond verdwenen:

  • Ik dacht dat ik mezelf anders voor moest doen en dat wie ik was als introvert rustig persoon niet voldoende was.
  • Iemand maakte net die ene opmerking waardoor ik me aan mezelf begon te twijfelen.
  • Als ik mezelf dan een keer liet zien en stappen ondernam om mijn droom te realiseren dan werd dit niet gewaardeerd of ik er werd erom afgewezen.
  • Ik had het gevoel dat ik er alleen voor stond en dat niemand in mijn omgeving me steunde in het najagen van mijn droom.

Vijf jaar geleden besloot ik, geïnspireerd door een vriendin, om een training persoonlijke ontwikkeling te volgen. En wat ik in die en andere trainingen leerde is dat ik iemand ben die echt iets te geven heeft aan de wereld en dat mijn talenten en kwaliteiten ertoe doen. Wat ik sindsdien heb gecreëerd voor mezelf is dat ik mijn droomleven- en business aan het bouwen ben en hierbij vooral trouw ben aan mezelf en wat ik belangrijk vind. Ik ben iemand die denkt in mogelijkheden en die niet alleen voor mezelf ziet, maar ook voor anderen. Drie jaar geleden koos ik daarom vanuit mijn intuïtie om coach te worden. Want toen ik het uitsprak vond ik het totaal niet logisch. Maar twee jaar later ben ik nog steeds zo dankbaar voor die ingeving, want introverte vrouwelijke ondernemers laten zien dat er zoveel meer mogelijk is dan zij denken is die droomjob waar ik al lang naar op zoek was.

Ik heb nog steeds, net als ieder ander, mijn twijfels, onzekerheden en angsten. Het verschil met een paar jaar geleden is alleen dat er iets is wat ik belangrijker maak dan die twijfels, onzekerheden en angsten: mijn verlangen om vrouwen te laten zien dat ze het waard zijn om voor hun dromen te gaan, dat ze daarin compleet van zichzelf mogen houden en dat ze het recht hebben om te gaan shinen. Op hun eigen unieke introverte manier. Want dát is wat de wereld pas echt nodig heeft.

Z

Gecertificeerd Coach

Ik heb de Coach Academy opleiding bij ExtraMile Academy gevolgd. ExtraMile Academy is geaccrediteerd door de European Coaching Association (ECA) en verbonden aan de BSL – Business School Lausanne, Zwitserland.

Winnaar Golden Girl Trophy

In 2017 heb ik de Golden Girl Trophy gewonnen van de YWCA Nederland, voor mijn inzet op het gebied van women empowerment en vrouwelijk leiderschap. Zo heb ik recentelijk nog een training Vrouwelijk Leiderschap opgezet voor vrouwen met een vluchtelingen achtergrond.

Ik help meer dan 100 mensen per jaar

Per jaar help ik meer dan 100 mensen om het maximale uit hun leven te halen. Dit doe ik door te coachen in leiderschapsprogramma’s, door mee te helpen bij trainingen en natuurlijk ook door mijn eigen klanten te coachen.